Duurzaamheid wordt de afgelopen jaren steeds meer het nieuwe normaal. En zo ook in de woonindustrie. Het is zelfs de nieuwe woontrend van 2022!! Maar hoe kan het dan worden toegepast in het interieur?

Duurzaam verwarmen
Vloerverwarming neemt in een razend tempo de markt van het verwarmen van een woning over. Dit zorgt ervoor dat je steeds minder radiotoren gaat zien. Maar kies je voor een vloerverwarming, dan komt de uitdaging om een geschikte vloer hierbij uit te kiezen!

Waar je vooral op moet letten is dat de vloer niet isoleert, want zo gaat er erg veel warmte verloren. Om ervoor te zorgen dat de warmte er nog makkelijker doorheen kan komen, is het belangrijk om een dunne vloer te kiezen. Denk aan kunststof vloeren als pvc of vinyl want die zijn vaak maar millimeters dik. Heb je nu ook nog vloerverkoeling, dan haal je in de zomer ook nog eens profijt uit je keuze voor een dunne vloer!

Duurzame vloer
Verder kun je kijken naar de verschillende soorten materialen die je in huis haalt.
Zo is een pvc vloer erg duurzaam! Een pvc vloer gaat al erg lang mee, denk aan 15 tot 20 jaar.
Verder kun je kijken naar de manier van leggen. Je kan een pvc vloer laten verlijmen of los laten leggen.  Laat je je vloer los leggen, dan heb je de keuze om je vloer mee te nemen naar een nieuwe woning, wat de vloer duurzamer maakt. Als de vloer vast zit, maar de nieuwe bewoner wil de vloer overnemen of ben je niet van plan om snel weer te verhuizen, behoudt de vloer ook zijn duurzaamheid. Het is namelijk het beste voor het milieu als je net zo lang met een vloer doet als dat ongeveer de levensduur is.

Duurzame raambekleding
Duurzaamheid kun je ook terug laten komen in je raambekleding. Zo hebben wij in de showroom houten raambekleding. Bij onze houten raambekleding wordt de optimale levensduur verzekerd door het zorgvuldig kiezen van het soort hout.

En om het hele verhaal nog duurzamer te maken hebben we ook nog eens bamboe raambekleding. Bamboe is een grassoort, wat inhoud dat het sneller volgroeit is dan bijvoorbeeld een boom. Dit zorgt voor een makkelijkere, maar vooral ook duurzamere productie!