Een vloerkleed zorgt voor een warme sfeer in de kamer, ook zorgt het voor eenheid in de ruimte, het brengt alles bij elkaar. Daarnaast heeft een vloerkleed een akoestische functie, het dempt galmende holle geluiden. Maar hoe leg je nu een vloerkleed in de zithoek? Dit is een hele goede vraag, laten we beginnen met de basis. Er zijn verschillende soorten standaard maten als het gaat om vloerkleden bijvoorbeeld: 170X230 of 290X200 ook is het mogelijk om bij ons een vloerkleed op maat te laten maken. De maat maakt al een groot verschil in de kamer, maar hoe weet je nou welke maat je moet kiezen? Wij leggen het je uit. Je kunt namelijk verschillende resultaten krijgen met de verschillende maten en manieren van neerleggen.
Wil je gaan voor eenheid in de kamer, zet dan de meubels die je samen wil brengen deels op het kleed.

Hoe leg je een vloerkleed in de zithoek_1

In ieder geval met de voorpoten, zo maak je van je zithoek een knus eiland in de kamer. Heb je nou een afwijkende indeling waardoor je aan een kleed niet genoeg hebt? Geen stress, het is super tof om meerdere kleden te combineren om zo alles losse elementen te verbinden.

Hoe leg je een vloerkleed in de zithoek_2

Vind je het vloerkleed te groot wanneer je dit onder al je meubels plaats. Dan kun je ook kiezen voor een kleiner kleed en de meubels er omheen te plaatsen. Dit geeft natuurlijk een hele andere uitstraling, dit is een goede optie wanneer je een opvallend kleed wilt plaatsen.
Dan is de eyecatcher goed te zien!

Hoe leg je een vloerkleed in de zithoek_3

Wil je een vloerkleed gebruiken in de eethoek, onder te tafel zorg er dan voor dat het aan elke kant minimaal 60 cm uitsteekt, zo kun je makkelijk je stoel naar achter schuiven. Ook is het slim om een kleed te pakken wat makkelijk schoon te maken is.