Veel klanten vragen zich af of laminaat kan in combinatie met vloerverwarming of -koeling. In deze tijden let iedereen op de energiekosten. Laminaat is uiterst geschikt bij vloerverwarming, de keuze van de juiste ondervloer is hierbij cruciaal. Vraag advies bij GP decor vloeren vakman.

Meer en meer consumenten overwegen bij nieuwbouw en renovatie alternatieve energiebronnen voor de verwarming van hun woning: warmtepompen, zonne-energie, warmteboilers e.d.  De vraag ontstaat dan vaak of een laminaatvloer gebruikt kan worden in combinatie met vloerverwarming.
De bepalende factor hierin is het gebruik van de juiste ondervloer: in combinatie met de laminaatvloer moet deze ervoor zorgen dat de warmte geproduceerd door de vloerverwarming nog steeds zonder rendementsverlies geleid wordt doorheen de woning. De warmte weerstand mag maximaal 0,15m².K/W  zijn. Voor elektrische vloerverwarming mag de R-waarde max. 60W/m² zijn. Hoe hoger deze waarden, hoe minder warmte of koude zij doorlaten .
De meeste laminaat vloeren zijn warmte geleidend , het komt er op aan een ondervloer te kiezen die niet isoleert, maar integendeel de warmte geleid.
De combinatie van een Balterio laminaatvloer met een Balterio ondervloer voldoet altijd aan de maximaal toegestane norm van R = 0,15m².K/W. Dit betekent dat de vloerbekleding zonder probleem kan gebruikt worden met vloerverwarming en er dus geen rendementsverlies is.

Voor alle vragen over Balterio met vloerverwarming en of vloerkoeling : stel uw vraag via de mail en u krijgt een duidelijk antwoord. Natuurlijk bent u ook van harte welkom in onze showroom.