Met vloerverwarming krijg je de meest comfortabele manier van verwarming. Een heerlijk verwarmde vloer waar thuis iedereen zijn voeten vrolijk van worden.
In de hete zomers bied je vloer weer verkoeling.
Vloerverwarming kan met water of elektrisch. Vloerkoeling kan alleen met water gecombineerd.
Vloerverwarming kan als hoofdverwarming ( radiatoren kunnen weg ) maar ook als bijverwarming voor extra comfort.

Mail ons aanvraag en wij informeren je over de voordelen van de vloerverwarming die we graag vrijblijvend voor je uitrekenen en aanbieden afgestemd op jouw wens.
Zo gewenst egaliseren wij de vloer zodanig dat er bijna iedere gewenste vloer overheen kan worden gelegd. Wij zorgen voor complete garanties én een aansluitende planning.

Let op indicatieprijzen, deze zijn afhankelijk van o.a.:
Diepte frezen, hardheid ondervloer, aantal kamers, hoofd of bijverwarming, slanglengte en type, toe te passen isolatie, kwaliteit van onderdelen en kwaliteit van vakmannen die het werk bij je thuis moet maken.

Wij doen dit al 32 jaar voordeliger met eigen ervaren vakmensen, gegarandeerd betrouwbaar mét goede garanties. Na een kort gesprek kunnen wij je duidelijk advies uitbrengen.

Klik hier voor contactpagina waar je offerte kan aanvragen.

Infrezen in beton en cementdek

Vloerverwarming infrezen heeft als voornaamste voordeel dat de dekvloer niet eerst verwijderd hoeft te worden om de vloerverwarming aan te kunnen leggen. Hierdoor kunt u veel werk en kosten besparen.

Om de vloerverwarming in te kunnen frezen, dient een dekvloer minimaal 30mm dik te zijn. De sleuven worden namelijk ca. 16mm diep gefreesd zodat de 14mm buis hier in gelegd kan worden. Is de vloer minder dan 30mm dik, dan laat de deklaag sneller los en/of stuit de machine op de onderliggende betonlaag welke dusdanig hard is dat er geen sleuf in gemaakt kan worden.

Voordelen infrezen in beton

  1. De dekvloer hoeft niet verwijderd te worden voor de aanleg van vloerverwarming
  2. De bestaande vloer wordt niet verhoogd
  3. Snelle Installatie is mogelijk in één dag (m.u.v. grote en harde oppervlaktes)
  4. Door de hoge ligging van de buizen in de vloer snelle opwarming van de ruimte

Prijzen infrezen in cementdek*

*Bovenstaande tarieven gelden voor frezen in cementdekvloer. Voor infrezen in beton of tegels geldt een meerprijs. Daarnaast gelden deze tarieven alleen bij een aansluiting op een CV-ketel met hoge aanvoertemperatuur. In geval van aansluiting op stadsverwarming, Lage Temperatuur Verwarming of warmtepomp gelden andere prijzen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor een prijsopgave op maat.

Tackerplaten vloerverwarming

Een veel toegepaste manier om vloerverwarming aan te brengen is op tackerplaten. Daarbij is er in feite sprake van verwarming en vloerisolatie tegelijk. Tackerplaten zijn namelijk isolatieplaten van rasterfolie, waarop de vloerverwarmingsbuis wordt bevestigd in een slakkenhuispatroon. Omdat er niet geschroefd of gelijmd hoeft te worden, kan de installatie snel en gemakkelijk worden gedaan.

Tackerplaten kunnen in dikte variëren van 20 tot 50mm en er zijn ook speciale tackerplaten voor geluidsdemping. Aan de bovenkant zijn tackerplaten voorzien van een rasterpatroon, wat handig is bij het leggen van de vloerverwarmingsbuizen.

Installatie van tackerplaten

Tackerplaten zijn te gebruiken op een egale of licht oneffen ondervloer. Doordat het materiaal zacht is, vangt het kleine oneffenheden op. Na het leggen van de tackerpaten van de gewenste dikte, worden de vloerververwarmingsbuizen met U-clips bevestigd.

De hartafstand kan variëren van 10-15 cm, al naar gelang het type vloerverwarming. De randen worden voorzien van isolatie om scheuren te voorkomen.

In een doorsnee woning kan vloerverwarming op tackerplaten meestal binnen 1 dag worden aangelegd.

Na voltooiing wordt een zandcement of anhydriet dekvloer aangebracht met een minimale dekking van 3 cm óp de buis. Maar ook natuursteen of tegels zijn geschikt om over een tackerplaat vloerverwarming aan te brengen. De totale opbouwhoogte wordt daardoor ongeveer 7 cm.

Voordelen van tackerplaten

  1. Met tackerplaten kun je je vloer verwarmen en tegelijkertijd isoleren.
  2. Je kunt tackerplaten afwerken met elke soort vloerbekleding.
  3. Tackerplaten zijn snel te installeren en meestal kan dit in één dag worden gedaan.
  4. Tackerplaten houden de warmte erg lang vast zodat je meer kunt besparen.
  5. Tackerplaten met geluidsreductie zijn erg geschikt voor appartementen.

Prijs is beschikbaar op aanvraag