Vlekken uit tapijt halen: TIPS !

Veel mensen nemen huismiddeltjes uit het keukenkastje: afwasmiddel, groene zeep etc. om vlekken te verwijderen, maar deze middelen hebben vaak niet het gewenste resultaat. Ze veroorzaken vaak juist verkleuringen en halen de vlek slechts ’tijdelijk’ weg. Juist door de zeepresten die achterblijven in het tapijt wordt vuil weer sneller aangetrokken en dan hoor je de kreet: Als je een keer begint met schoonmaken, blijf je schoonmaken.

Gaat er een glas om dan GEEN PANIEK. Wist u dat vrijwel iedere ‘alledaagse’ vlekken met gewoon SCHOON WATER te verwijderen zijn ?

– pak direct een gebruikte handdoek en maak deze geheel nat

– uitwringen en op de vlek leggen

– laat de handdoek het werk doen, deze “zuigt” de vlek uit het tapijt. Haal ‘m pas weg als hij is opgedroogd. Heb geduld !

– zonodig herhalen

Als de vlek door bovengenoemde watermethode niet verdwijnt, dan zijn er speciale vlekverwijderaars nodig. Dat is onder andere het geval bij verf, nagellak, teer en lijm, maar ook bij ijzerhoudende vlekken als roest en bloed. Wijs de klant er op dat er voor deze vlekken professionele vlekkenmiddelen in de handel zijn, die gemakkelijk en effectief vlekken uit het tapijt verwijderen. Deze middelen werken zelfs nog als de vlek al enige tijd bestaat.

LET OP:

Nooit wrijven, uitsluitend lichtjes deppen. Nooit föhnen, altijd vlek gewoon aan de lucht laten drogen.

Vlekken van rode wijn ? Géén zout of witte wijn gebruiken ! Het wordt alleen maar erger !!!!

 

Voor speciaal advies of schades proffessioneel vlekverwijderen klik hier: www.james.eu