Verschillende plooien gordijnen

Er zijn natuurlijk veel verschillende gordijnplooien, dus waar moet je beginnen?! Wij werken met 4 verschillende plooien, en we gaan je haarfijn uitleggen wat het verschil is tussen deze plooien! De meest voorkomende plooi is de waveplooi. Zoals de naam het al verklapt krijg je met deze plooi een regelmatig golvend patroon in je gordijn. Dit heeft een erg strak resultaat. De waveplooi kan worden toegepast op bijna elke soort gordijnstof, wat er voor zorgt dat je keuze totaal niet beperkt is!

Dan hebben we de enkele plooi, bij een enkele plooi wordt de stof van een gordijn (de naam zegt het al) één keer gevouwen en gestikt. Dit zorgt voor een soepel vallend gordijn, en om deze reden wordt een enkele plooi dan ook vaak gebruikt voor zwaardere stoffen of gordijnen met een patroon, zodat deze goed zichtbaar blijft.

 

In plaats van een enkele plooi hebben we ook nog de dubbele plooi. Een dubbele plooi, ook wel vlinderplooi genoemd. Kan gebruikt worden voor ieder type gordijnstof. Het gordijn hangt voller en geeft diepere plooien. De vlinderplooi hangt veel voller en rijker dan de enkele plooi.

 

En als laatste hebben we de retourplooi. Daarbij wordt tussen de ruimte van de plooien, naar achteren gestikt. Waardoor het gordijn zonder uitzondering perfect in de plooi valt. Er ontstaat een evenredige en soepel vallend effect. Deze plooi heb je in twee soorten. De enkele retourplooi en de dubbele retourplooi. Je hebt meer stof nodig, maar het resultaat is het meer dan waard. Maar let op, om goed te kunnen schuiven, moet dit gordijn dan wel altijd onder de rail hangen. Daarom adviseren we om voor een van onze roedes te gaan. Meer informatie over roedes? Ga dan naar Details voor gordijnen – GP Decor