Voor- en nadelen verschillende soorten traprenovatie / bekleding.

Wie een traprenovatie wil laten uitvoeren, krijgt te maken met vele verschillende methodes en manieren van een traprenovatie. Toch is het verschil tussen de verschillende traprenovatie methodes groot. Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende soorten traprenovatie? We zochten het voor je uit in onze traprenovatievergelijking 2021.

Desso.tapijt.trap_.gpdecor-e1628511810149-528x551

Voor- en nadelen trapbekleding
In de tabel hieronder vind je de voor- en nadelen van verschillende methodes van trapbekleding.

Soort TraprenovatieOpmerking
Overzettreden van PVCOverzettreden van pvc hebben vele voordelen. De treden zijn naadloos, antislip, verhelpt kraken en de treden zijn door de elastische toplaag ook nog geluiddempend. Een pvc treden met aluminium profielen is voordeliger, maar minder mooi dan wanneer de gehele treden uit één stuk is gemaakt.
Trap bekleden met tapijtEen gestoffeerde trap maakt zo goed als geen geluid bij het belopen, voelt zacht en warm aan de voeten en is de ideale oplossing om beschadigde of oude traptreden te camoufleren. Echter is het een bron voor stof en ander vuil. Tapijt is de enige trapbekleding die niet krast.
Lederen trapbekledingEen lederen trap is een eyecatcher in elke woning. Leer is een natuurproduct en leeft met u mee, daarom adviseren wij u de trap zo min mogelijk te onderhouden. Een krasje of een vlekje geeft juist doorleefde charme aan de trap, de kracht is om het puur natuur leer te accepteren zoals het is: het wordt met de jaren steeds mooier.
Overzettreden van houtOverzettreden van echt hout is een stijlvolle en duurzame oplossing die bij elk interieur past, alleen heeft de trap wel regelmatig onderhoud nodig en zijn de treden, zowel bij olie als lakafwerking glad.
Overzettreden van laminaat of HPLOverzettreden van laminaat ( Ook wel HPL of CPL genoemd) hebben voor- en nadelen. De treden zijn erg hard en niet sterk antislip, laminaat is wel slijtvast, maar als nadeel erg gehorig.
Trap verven of oliënTrap verven is een tijdrovende klus. Je moet eerst zorgen dat de trap goed kaal geschuurd is en daarna heel de trap twee keer verven. Het verven van de trap komt binnen enkele jaren terug, wanneer je een mooie trap wil behouden. Een gelakte trap is zeker op sokken niet veilig door lage antislip score. Een rubberen antislip strip kan dit verbeteren, maar wordt wel als minder mooi beoordeeld.
Voordelen van traprenovatie Naadloos Antislip Geluid dempend Onderhoud-vriendelijk Geen antislipstrip nodig Slijtvast en kras vast Betonlook en steen dessins
Overzettreden van PVC X X X X X X X
Tapijt bekleding X X X   X    
Lederen trapbekleding X X X   X    
Overzettreden van eikenhout              
Overzettreden van laminaat       X   X X
Schilderen of oliën X            
Maak direct een vrijblijvende afspraak.

    Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak.

      Laat uw gegevens hier achter en wij nemen contact met u op.