Duurzaam en tijdloos interieur

Ga je binnenkort verhuizen of ben je gewoon helemaal toe aan een make-over in je huis? Het liefste doen we dit allemaal zo snel en goedkoop mogelijk, maar is die manier van denken nog wel zo van deze tijd? Natuurlijk met onze visie op een groenere wereld is het interieur hier een groot onderdeel van. In deze blog gaan wij je wat meer vertellen over waar jij nu op kan letten!

Tweedehands
We leven soms nog een beetje in de gedachten dat alles steeds nieuw moet zijn. Zo denken we vaak nieuw huis, dus nieuwe meubels. Nieuwe trend dus nieuwe accessoires. Buiten dat dit natuurlijk super leuk is, is dit totaal niet duurzaam. Mmm, ja en dat is nu net wat we niet willen. Daarom is tweedehands een hele goede optie.
Dat oude bureau dat jij helemaal zat bent, kan voor een ander het nieuwe pareltje worden. Of die 4 eetkamerstoelen die nu niet meer bij je
6-persoonseettafel passen, kunnen voor een ander juist de 4 stoelen zijn die ze zochten. En dit kan natuurlijk andersom ook.
Maar waar begin je nu met zoeken?
Je kunt beginnen bij tweedehandszaken in de buurt en daar gewoon eens binnenlopen. Ga eens op onderzoek uit welke tweedehandszaakjes bij jou stijl passen. En als je kiest voor tweedehandse meubels dan heb je eigenlijk de twee grote checkboxen afgevinkt, zowel goedkoper als duurzamer! Nog een goede tip, vaak als het meubel iets of wat beschadigd is kun je het vaak voor een koopje krijgen. Zo kun je bijvoorbeeld een bank opnieuw laten stofferen of dat ene kastje opschuren en in jouw favoriete kleur schilderen!

Opknapmeubels
Om maar meteen door te pakken op het opschuren en schilderen, dit is een enorm duurzame manier van je meubels uitkiezen. Natuurlijk zijn sommige projecten net iets lastiger dan de ander, maar daar ligt jouw vrijheid in! Kijk bijvoorbeeld eens op marktplaats of verschillende tweedehandszaken en probeer iets verder te kijken dan alleen een oud kastje of iets dergelijks. Dat ene kastje dat niet meer soepel open gaat, kan weer een goed werkend kastje zijn met een paar nieuwe scharnieren. Vaak kost het je portemonnee maar minimaal maar krijg je er een leuk project en een heel persoonlijk interieur voor terug.

Lokaal
Mocht je nu toch niet zo razend zijn op tweedehandse meubelstukken of opknapmeubels, dan hebben we nog twee goede tips. Om te beginnen, en we kunnen dit zinnetje bijna dromen, “wees loyaal koop lokaal”. Dit kan twee dingen betekenen, koop je producten bij de plaatselijke winkeltjes in je dorp of stad, of koop je (in dit geval) interieur bij een merk dat in Nederland of België hun producten produceert. Door het niet verder dan deze landen te zoeken voorkom je massaproductie in arme landen en hoeven er geen vrachtschepen de zee over. Bovendien, en dat is misschien nog wel het mooiste, vaak zijn zulke plaatselijke winkeltjes handgemaakte producten. Dit betekend dat er vooral veel aandacht en liefde in elk product wordt gestopt. Doordat er zoveel passie en aandacht in wordt gestopt, zijn de producten vaak ook van betere kwaliteit. Oftewel het kost je minder en je krijgt er vaak nog betere producten voor terug!

Kies je kleuren verstandig
Kleuren zijn erg trendgevoelig en we raken hier dan ook snel op uitgekeken. Daarom is het belangrijk om te kijken welke kleuren jouw comfort geven maar die ook tijdloos blijven. Zo zien we wit in combinatie met aardetinten elke keer weer terug komen. De aardetinten geven je een warm en knus gevoel en we raken er daarom ook niet snel op uitgekeken. En mocht je nu toch graag je hele woonkamer een keer anders willen hebben, zorg dan dat je meubilair koopt dat niet vast in een hoekje hoeft te staan. Ga in plaats van een grote hoek bank voor twee losse banken zodat je deze altijd kan verschuiven. Op deze manier heb je een tijdloos interieur en kun je toch nog spelen met de inrichting!

Maak direct een vrijblijvende afspraak.

    Meer weten? Maak vrijblijvend een afspraak.

      Laat uw gegevens hier achter en wij nemen contact met u op.